فراخ كنتاكي اخر حاجة
اولا المقادير
كيلو من دببيس الفراخ او الاجنحة او فرخة مقطعة على 12 قطعة ونفتح فيها فتحات بسكينة
نتبل الفراخ بى بصل بهارات فراخ ملح فلفل شطة للى يحبه حار لمدة ساعة
بعد ساعة نضيف على الفراخ 3 بيض ونصف كوب لبن
هنا بقا نصف كيلو دقيق البهارت هى
معلقة كبيرة جنزبيل ناعم
معلقة كبيرة زعتر جاف
معلقة كبيرةبقدونس جاف
معلقة كبيرة ببركا
معلقة كبيرة ثوم بودر
معلقة كبيرة بصل بودر
معلقة كبيرة بهارت فراخ
معلقة صغيرة كركم
معلقة صغيرة ملح
معلقة صغيرة فلفل
2 معلقة كبيرة بيكنج بودر
نضع
الفراخ على الدقيق ولازم الدقيق يمسك على الفراخ كويس
نترك الفرخ بعد ذلك لمدة 10 دقائق الى 20 دقيقه ترتاح بالتلاجة شويه قبل القلى
بنحط زيت غزير فى حله غويطة ويتسخن جامد وبعدها
ننزل الفراخ فى الزيت وبعد ما تخد لون كده ونهدى النار جدا ونغطى الحلة
الحلة متغطية لمدة 10دقائق ثم نشيل الغط ونعلى النار تانى لحد الفراخ ما تحمرة وتقرمشة